آگهی های ویژه

تبلیغات

تبیلغات بنری در سایت ما

ارائه راه حل‌های معمارگونه برای حل چالش‌ها

ارائه راه حل‌های معمارگونه برای حل چالش‌های  اجتماعی از سوی معماران/ افزایش کیفیت زندگی با ورود به عرصه معماری

کد مطلب : 11208

با یک نگاه سطحی می توان دریافت که اکثر ساخت و سازهایی که صورت گرفته و یا در حال انجام است، هیچ نشانه ای از طراحی معماری ندارد!

برای ساخت و ساز فقط شما طوری بسازید که پارکینگ به اندازه کافی تامین کنید، باکس راه پله و آسانسور رعایت بشه و در آخر پذیرایی، اتاق خواب ها و آشپزخانه پنجره به بیرون داشته باشد و فقط همین! البته موارد دیگری نیز وجود دارد که بیشتر جنبه ایمنی و مهندسی دارد تا معماری!

دیگر مهم نیست که مثلا درب سرویس بهداشتی در آشپزخانه باز شود، یا اینکه باکس حریم خصوصی داشته باشید ( اندرونی ) یا نه و یا محل قرار گرفتن سرویس بهداشتی کجا باشد و یا بعد از باز کردن درب آپارتمان تا انتهای آشپزخانه مشخص باشد یا نه!!

جهت قرارگیری اتاق خواب ها ، موقعیت حمام ، موقعیت سرویس بهداشتی ، هماهنگی نمای ساختمان با سایر ابنیه های ساخته شده و …. هیچ کدام اهمیتی ندارد!

اکثرا هیچ کدام جای خود قرار ندارند.

وقتی وارد یک کوچه می شوید، یک ساختمان 6 طبقه است ، یکی 5 طبقه و دیگری چهار طبقه!! ، یکی نمای کامپوزیت کار کرده ، دیگری سنگ کلاسیک و دیگری نمای انگلیسی و کمی آنطرف تر نمای ترکیبی!

شهر تهران که سمبل و پایتخت کشور ایران است، هیچ  شباهتی با پایتخت های کشورهای متمدن ندارد!!

تمام شهرهای معروف دنیا سمبل معماری کشور خود هستند اما، در شهر تهران از اقصی نقاط دنیا سنبل معماری داریم و این عدم هویت در معماری به مردم نیز انتقال پیدا خواهد کرد.

محمد اسپیدمهر

ارائه راه حل‌های معمارگونه

از آنجا که از قرار معلوم تمامی مدیران ما در کارها و وظایف محوله تعلل می کنند، و از آنجا که برخی از مردم حل تمامی مشکلات از رهبری مطالبه می کنند، ایشان برای معماری ایرانی و اسلامی نیز خط مشی تعیین کردند:

بخشی از پیام رهبری به شورای شهر در مورخ 1386/02/08 :

در فهرست خدماتی که شوراها به آن می پردازند باید حفظ هویت و اصالت شهرها و روستاها، و پایبندی به معماری اسلامی و ایرانی، و رعایت زیبایی و استحکام بناها، و ترویج فرهنگ نظم و قانون، و گسترش نمادهای دین و اخلاق، و آسان سازی خدمت رسانی و عدالت و فراگیری در خدمات شهری و توسعه فضای سبز و اهتمام به سلامت محیط زیست، و توجه به نیازهای جانبازان و مصدومان جسمی، و نگاه عدالت گستر به محله ها و اشخاص محروم، و توجه ویژه به بانوان و نیز به جوانان، برجسته شود و همواره در مد نظر قرار گیرد.

حال سخنان محمد طاهری رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران را مطالعه نمایید :

طاهری گفت: معماران می‌توانند با ارائه راه حل‌های معمارگونه خود چالش‌های اجتماعی در حوزه زندگی مردم را برطرف کنند.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمد طاهری رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در مراسم روز معمار با بیان اینکه روز معمار به مناسبت تولد شیخ بهایی نامگذاری شده است،‌ گفت: شیخ بهایی هنرمند، منجم و بزرگترین معمار در قرن‌های گذشته بوده است و به همین مناسبت روز معمار نامگذاری شده است ‌در دنیا هم نخستین دوشنبه ماه اکتبر به همین مناسبت قرار داده شده است.

وی بیان کرد: همزمان با تلاش اتحادیه بین المللی معماران در سال ۱۹۴۸ در لوزان سوسیس روز جهانی معمار تعیین شد.

طاهری با بیان اینکه معماری از دو دیدگاه بررسی و نقد می‌شود، گفت: از منظر هنری با طراحی و هنر ساختار شهرها چشم نواز می‌شود و معماران با خلق آثار خود سعی می‌کنند جامعه را به تحصیل از هنر خود وادارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران اظهار کرد: دیدگاه دیگر درباره معماری مربوط به جنبه اجتماعی آن می‌شود به طوری که معماری در خدمت مردم است تا زندگی، احساسات و کیفیت را افزایش دهد و هرجا که زندگی اجتماعی دچار چالش شود معمار می‌تواند به جستجوی راه حل‌های معمارگونه خود بپردازد.

وی تصریح کرد:‌ معماران با نگاه تخصصی خود راه حلی برای مسائل اجتماعی و همچنین عدم توازن شهری ارائه دهند و بدین گونه کیفیت زندگی شهروندان را افزایش دهند.

طاهری بیان کرد: معماران می‌توانند با استفاده از فضاهای عمومی شهر از جمله ساخت پل طبیعت و یا ساخت بناهای تاریخی ارتباط بین شهروندان و معماری را توسعه دهند.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران بیان کرد:‌ معماران می‌توانند با ارائه آثار خود و تبدیل آنها به بناهای فاخر یادگارهایی ارزشمند از خود بجای بگذارند.

وی با بیان اینکه اتحادیه‌ معماری طرح‌های متفاوتی را از معماری ارائه کرده است اما شیخ بهایی هنر معماری را به گونه‌ای متفاوت تعریف کرده است و همین امر باعث شده که نقش آن متمدن شود.

طاهری اظهار کرد: میدان نقش جهان در اصفهان به عنوان یک فضای تخصصی در حوزه معماری به عنوان یادگاری شاخص از شیخ بهایی باقی مانده است.

ارائه راه حل‌های معمارگونه

لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بالا